Vinter 2023/2024

Vinter 2023/2024

Alpakkahagen > Bloggen > Alpakka > Vinter 2023/2024

Alpakkahagen - Stange høst 2023 Supreme Oline

Her kommer en liten oppdatering i det vinteren er i anmarsj og kuldegradene kommer krypende.

I høst ble årets høstutstilling arrangert på Stange, samme sted som i våres, midt i oktober. Nok en gang samlet vi sammen et showteam av de vi mente var de beste alpakkaene å stille. Riktignok var det vanskeligere denne gang, enn på våren, fordi sommeren var tøff i år (vær- og klimamessig) som hadde medført hard slitasje på en del av dyra våre.

Vi dro til Stange med sommerfugler i magen og vi gledet oss masse til å møte alle de andre fine folka i alpakkamiljøet, og til å se hvordan alle andres alpakkaer var sammenlignet med våre (hele poenget med utstillingen egentlig!).

Høstutstillingen er todelt, hvor det var både en fiberutstilling (hvor den avklipte fellen til dyra bedømmes) og en alpakkautstilling hvor vi viser frem dyra i ringen fremfor dommeren. 

På fiberutstillingen gjorde vi det ikke spesielt bra egentlig, men vi tok et par reserve championater. Det gledet oss, og andre resultater ble vi litt skuffet over. Men sånn er livet, vi deltar like fullt neste gang!

På alpakkautstillingen fikk vi mange fine resultater, og gjevest av alt var at vår unghoppe Oline vant supreme champion («best in show»). 

Alt i alt var høstutstillingen utrolig morsomt, inspirerende, og veldig trivelig lag med masse fine folk!

 

Alpakkahagen - Stange høst 2023

Kommende vinter vil vi fokusere på å gi våre drektige hopper optimal oppfølging. Andre generasjon avkom etter Snow Diamond Quebec, som vi har veldig tro på. Denne gang får hoppene født i 2021 criaer, og der har vi et par superfine hopper (blant annet Oline, som vant høstutstillingen).

Vi er veldig stolte av teamet vårt, både to- og firbeinte. 

Tusen takk til alle som var med oss, og hjalp oss helgen gjennom.

Vi gleder oss til vårens alpakkautstilling på Vestlandet (Kvinnherad) – sees der!

Alpakkahagen - Stange høst 2023